عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



 

جنگنده آموزشی ام 346 (M 346)

جت M-346 يک هواپيمای آموزشی رزمی است كه توسط آيرماكی(Aermacchi) ايتاليا به پرواز درآمده است.اين هواپيما برگرفته از طرح مشترک YAK/AEM-130دفتر طراحی «ياک» و كارخانه توليد«سوكول» روسيه است.در جولای سال 2000 آيرماكی از پروژه كناره گيری و كار ساخت و توسعه ی M-346 را به تنهايی ادامه داد.

نخستين نمونه از اين پرنده در جولای 2004 و دومين نمونه هم در می 2005 به پرواز درآمد. اولين تحويل به مشتری برای 2009 برنامه ريزی شد و در ابتدای 2005 هم وزارت دفاع يونان به اين طرح پيوست. 





:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
:: بازدید از این مطلب : 1079
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

 

آشنایی با بمب افکن تی یو-160 ساخت روسیهtupolev tu-160
 

 
اين هواپيما،سرعتی بالغ بر 2 ماخ دارد و قادر است در شعاع عمل بسيار بزرگی،بدون نياز به سوختگيری،عمليات نمايد.اين هواپيما دارای پسای كم (اصطكاک هوايی)،و بنا بر گزارشانی، دارای اثر راداری كوچكتری نسبت به B-1 است.
هواپيمای Tu-160 يک بمب‏افكن استراتژيک چندمنظوره است كه برای عمليات در حالتهای پرواز زيرصوت-ارتفاع پائين و پرواز مافوق‏صوت -ارتفاع بالا،طراحی شده است.دو محل حمل بمب در اين هواپيما،مي‏توانند به نحوی بارگذاری شوند كه برای دو ماموريت مختلف،هواپيما بتواند عمل نمايد. برای نمونه مي‏توان به حمل موشكهای استراتژيک كروز،موشكهای كوتاه‏برد هدايت شونده، بمبهای هسته‏ای،معمولی و انواع مين اشاره كرد.
هرچند تسليحات اصلی اين بمب‏افكن،موشكهای كوتاه‏برد هدايت شونده و موشک های كروز هستند كه(اين هواپيما)را قادر مي‏سازند دست به حملات اتمی بر عليه اهداف قبلن مشخص شده كه مختصات دقيق آنها حين پرواز ارسال مي‏شود،بزند.پس از بارگذاری اين هواپيما با تسليحات بسيار دقيق،آنگاه مي‏تواند بر عليه اهداف متحرک يا اهداف تاكتيكی به كار گرفته شود.
 


شروع طراحی Tu-160

هواپيمایTu-160،حاصل رقابت تسليحاتی دوران جنگ سرد برای ساخت يک بمب‏افكن چندمنظوره بود.آن زمان از طرف دفتر طراحی توپالف،اين هواپيما به عنوان نمونه‏ای كه از قطعات هواپيماهای Tu-144، M-18 و سوخویT4 استفاده مي‏كرد،پيشنهاد شد.


 



:: بازدید از این مطلب : 1384
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391


عملیات آفندی قادر در منتهی علیه شمال‌غربی‌ خطوط مرزی کشور ایران و با حضور چشمگیر نیروهای مردمی انجام شد که ضربه سنگینی را به دشمن بعثی وارد کرد. این عملیات در حالی طرح ریزی و اجرا شد که رکود قابل توجهی جبهه‌های جنگ را فراگرفته بود.

 

آخرین عملیات قبل از عملیات قادر:

عملیات بدر در ابتدا موفق بود ولی به دلیل به کارگیری وسیع سلاح های شیمیایی توسط عراق،اهداف تصرفی تثبیت نشد و عملیات بدر آخرین عملیات گسترده نیروهای اسلام در مقابل عراق قبل از عملیات قادر بود.بر اساس تصمیمات فرماندهی کل،نیروهای ایرانی برای حفظ روحیه تهاجمی خود و جلوگیری از رخوت و سستی یگان‌ها و پرهیز از تلفات سنگین ناشی از عملیات‌هایی که به دلایلی به موفقیت منجر نمی‌شد ماموریت یافتند تا با اجرای گشتی‌های رزمی آرامش را از دشمن سلب نموده و راهی برای انجام یک عملیات گسترده باز نماید.در این میان تنها منطقه‌ای که می‌توانست با توجه به وضعیت آب و هوا عملیات گسترده‌ای در آن انجام شود منتهی علیه شمال غربی‌ خطوط مرزی کشورمان بود که در صورت موفقیت اهداف قابل توجهی را تامین می‌کرد.


 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1169
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

نخستین عملیات مستقل ارتش پس از عملیات بدر

عملیات «قادر» در 24 تیر ماه 1364 نخستین عملیات مستقل ارتش پس از عملیات بدر بود و سرهنگ «علی صیاد شیرازی» فرماندهی آن را بر عهده داشت.در این عملیات یگان‌هایی از سپاه و ارتش حضور داشتند.

این عملیات دو ماهه طی سه مرحله و با نامهای قادر 2،1 و 3 اجرا شد و هدف از انجام آن در غرب،تسلط بر شهر «سیدکان» استان «اربیل» عراق و آزادسازی بلندی‌های منطقه بود.

رزمندگان ایرانی درساعت 2بامدادبا رمز«یاصاحب الزمان(عج)»خطوط پدافندی دشمن را شکافته و از غرب شهر «اشنویه» ایران به سوی بلندی‌های«کلاشین» عراق پیشروی کردند. در هر یک از مراحل این عملیات هدف‌هایی تأمین شد،اما عواملی هم‌چون پاتک‌های سنگین دشمن سبب گردید تا سرانجام این عملیات در تاریخ 18شهریور ماه 1364 با عدم موفقیت کامل روبرو گردد و تنها به انهدام نیروها و ماشین جنگی دشمن اکتفا شود. سرهنگ «حسن آبشناسان» فرمانده تیپ 23 نوهد نیروهای تکاور ارتش در روند این عملیات به شهادت رسید.

نتیجه این عملیات پیوسته،آزادسازی بلند‌ی‌های «سر سپندار»،«کلازرده» و «بربرزیندوست»، آسیب 3 گردان پیاده کماندویی از سپاه پنجم عراق و کشته و زخمی شدن و اسارت 1020 تن از نیروهای دشمن بود.

خلاصه گزارش عملیات :

نام عملیات: قادر (سه مرحله پیوسته)

زمان اجرا: 24/4/1364

مدت اجرا: 2 ماه

تلفات دشمن (کشته، زخمی و اسیر): 1020

رمز عملیات: یا صاحب الزمان

مکان اجرا: غرب شهر اشنویه ایران ـ شمالی‌ترین نقطه از خط جنگ

ارگان‌های عمل‌کننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی

اهداف عملیات: آزاد‌سازی بلندی‌های منطقه معروف به کلاشین



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 980
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

مقدمه

اهداف عملیات

موقعیت منطقه

استعداد دشمن

سازمان رزم خودی

طرح عملیات

شرح عملیات

نتایج عملیات

مقدمه

ارتش عراق پس از شكست در عملیات بیت المقدس و عقب نشینی سراسری خود،ارتفاعات مهم و سركوب مرزی را در اختیار داشت و به این ترتیب چند شهر مرزی همچون مهران زیر دید و تیر دشمن بود.

ارتش عراق با استقرار نیروهای خودی روی ارتفاعات مرزی مهران،علاوه بر ایجاد تسلط بر این شهر، موفق شده بود با نیروی كمتری از منطقه بدره پدافند كند.حال آن كه عقب راندن دشمن از روی ارتفاعات مرزی،پدافند در دشت را به او تحمیل می كرد و در نتیجه نیروی بیشتری زمین گیر می شد.بر همین اساس،طرح تأمین مهران-به عنوان دومین عملیات محدود در شرایط جدید – در دستور كار قرار گرفت.

اهداف عملیات

- آزادسازی شهر مهران از زیر دید و تیر دشمن.

- ایجاد سهولت در برقراری ارتباط شهرهای دهلران-مهران و نیز ایلام-مهران.

- تحمیل خطوط پدافند به دشمن و كشاندن او از ارتفاعات به دشت.

انهدام دشمن

بازپس گیری ارتفاعات و عوارض حساس زالوآب-كه به این وسیله دید دشمن نسبت به تنگه كنجاپنجم و حوالی سد كناپنجم و دشت مهران كور گردید.

آزادسازی ارتفاعات «نمه كلان بو» و قسمتی از ارتفاعات قلاویزان -كه دشمن را از تسلط كامل بر شهر مهران محروم كرد و متقابلاً شهر بدره و عقبه دشمن به زیر دید قوای جمهوری اسلامی درمی آمد.

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 943
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

 


نخل‌ها ایستاده می‌میرند /عکس

 

پیکر مطهر یکی از شهدا که در عملیات آذر ماه 1360 حضور داشت.پیکر این شهید،تیر ماه 1361 در ارتفاعات تنگه کورک سر پل ذهاب،پس از عقب نشینی دشمن بعثی پیدا می‌شود.

 

در اولین نگاه که تو را دیدم دلم لرزید و اشک هایم سرازیر شد ولی با این حالن می دانستم  بخندم ازشوق دیدارت یاگریه کنم به حال خودم که جا مانده ام.ولی هر چه بود عظمت خدا را می دیدم،راستین بودن دینش را و اخلاص شما فرزندان خمینی کبیر را.

دیدم هنوز بند پوتینت برای دفاع از اسلام  محکم و کوله پشتی ات پر از توشه ی تقوا است که پیامبر اکرم (ص)فرمود:بهترین توشه برای انسان تقـوا است.

و چه زیبا پیام مقاومت را برای نسل های بعد از خود به یادگار گذاشتی.آری سرو نشانه ی ایستادگی است و این ایستادگی نشان از قدم های آهنین تو در دفاع از ولایت و حریم دینت بوده.و تو  آیه ی وحی را به اثبات رساندی که:

شهدا زنده اند و نزد پروردگارشان روزی می خورند.

 

شهدا ما زمینیان را هم شفاعت کنید.

 

عشق را بـا خـون خـود کردی تـو معنـا ای شهیـد!  

خـویـش را بـردی بـه اوج عـرش اعـلا ، ای شهید!  

زنـدگی تسلیم   ِ تـو شد ، مــرگ خــالی از عــدم  

زنـده تــر از تـو نمی بینـم بـه دنیــــا ای شهیـــــد!  

مثـل دریــائی کـه از تـو  مـــــی وزد حُـجب و حیــا  

مثــل گلزاری کــــه می بینـم  مصفّــا ای شهیــد!  

« راه صد ساله به یک شب... » یعنی اینکه تا خدا

در صف  ِ  مستان شدی یک عمر شیدا ای شهید!

در کـلاس عشـق تــو،استــادهــا  بنشستــه اند

کـــز تـو آمـوزنــد ســــرمشق  ِ الفبـــا، ای شهید!

 

تبیان

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 870
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

پس ازفتح خرمشهر ومشخص شدن ناتوانی عراق درجنگ با ایران و تصویب قطعنامه 514 توسط شورای امنیت،طرح ریزی عملیات رمضان با هدف تنبیه متجاوز و ضربه زدن بر قوای انسانی و نظامی رژیم بعث عراق انجام شد.

دفاع مقدس برای رزمندگان و ایثارگران و جانبازان پر از خاطرات شیرین و تلخ است به خصوص شبهای عملیات یا ایام خاصی مانند نوروز،ماه محرم،صفر و رمضان.

بیست و یکم ماه مبارک رمضان برای رزمندگان نه تنها یکی از شبهای قدر است بلکه یادآور عملیات حماسه آفرین رمضان نیز می باشد.

   عمليات رمضان

در این روزها یاد و خاطره شهدای عملیات رمضان را گرامی می داریم که به تأسی از مولایشان امیرمۆمنان علی(ع) با غلتیدن در خون خویش سرانجام زندگی دنیویشان را با شهادت رقم زدند.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 830
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

سرزمین مجاهدت ها و رشادت های رزمندگان بی ادعای هشت سال دفاع مقدس محلی برای تجدید بیعت با آرمان های بلند بنیانگذار انقلاب اسلامی و شهدا شده است که همواره مورد استقبال عموم مردم و جوانان است.و هر ساله همراه با آمدن بوی بهار و استقبال از سال نو تجدید پیمان می کنیم با شهدای گلگون کفنمان و آغاز می کنیم سال جدید را با عطر و بوی خوش سال های دفاع مقدس که برای عده ای خاطره است و برای عده ای دیگر چراغ راه...

 

http://img4up.com/up2/55580928285476107062.jpg

 

http://img4up.com/up2/77693140682275663815.jpg



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 823
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

 

صدام پس از اشغال خرمشهر و به بهانه حمله سراسری اسراییل به جنوب لبنان،قصد داشت جنگ راخاتمه داده و امتیازخرمشهر را برای خودنگهدارد.از سوی دیگر فرماندهان ایرانی با اطلاع از این قصد برآن شدند تا با فتح منطقه‌ای ازخاک عراق و گرفتن امتیاز اراضی،پایان عادلانه‌ای به جنگ بدهند.به این ترتیب عملیات«رمضان»در چهار محور و پنج مرحله از سوی فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایـران طراحی گردید،تا با عبـور ازخط مـرز  بین المللی،یک زمین مثلث شکل به وسعت 1600 کیلومتر مربع تصرف شود.


این منطقه از شمال به «کوشک»و«طلاییه» و پاسگاههای مرزی در جنوب هویزه و حاشیه جنوبی «هورالهویزه» و از غرب به رودخانه اروند ـ در نقطه تلاقی دجله و فرات به نام القرنه ـ تا شلمچه درغرب خرمشهر و از شرق به خط مرزی شمالی ـ جنوبی و از کوشک تا شلمچه منتهی می‌شد.مهندسی عراق درمنطقه شمال غربی «بصره» و «تنومه» خطوط پدافندی عراق را با ساخت یک کانال به طول 30 و عرض 1 کیلومترـ که مختص پرورش ماهی بود ـ با پمپاژ آب و احداث موانع و کمین و سنگرهای تیربار به عنوان مانعی اساسی و بازدارنده از حملات احتمالی نیروهای ایرانی به سوی بصره تدارک دیده بودند.همچنین در قسمت جنوبی منطقه ـ روبروی شلمچه ـ آب رها شده بود تا از هرگونه تردد نیروهای زرهی و پیاده،عملا ممانعت به عمل آید.  

  عملیات رمضان؛ نخستین نبرد در خاک دشمن

 

سرانجام عملیات رمضان در شب 21 ماه مبارک رمضان و سالروز شهادت امام علی(ع) در ساعت 21 و 30دقیقه شامگاه 23تیر1361 با رمز «یا صاحب الزمان ادرکنی» در منطقه عملیاتی شلمچه در شرق بصره آغاز شد.در این حمله 10 تیپ از سپاه و دو لشکر از نیروی زمینی ارتش حضور داشتند که تحت امر 4 قرارگاه عملیاتی کار می‌کردند.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 862
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

 

پرونده هشت سال دفاع مقدس در بعد سخت افزاری آن

با شكست منافقان در عملیات مرصاد بسته شد.

این نبرد که به نحوی می‌توان آن را نهروان ایران نامید،در روزهای آغازین مردادماه سال 67 در گرفت و با شکست سنگین نیروهای مسعود رجوی پایان یافت.

بحث اصلی اینجاست که شکست منافقین در عملیات مرصاد که فروغ جاویدان نامیده می‌شد چه دستاوردها و بازتاب‌هایی در داخل و خارج از کشور از خود برجای گذاشت.نکته حائز اهمیت مقطع حمله این گروهک بود.

در فاصله پذیرش قطعنامه 598 توسط،توسط حضرت خمینی(ره) که ایشان از آن به عنوان نوشیدن جام زهر نام بردند،تا حالت قطعیت یافتن آن،زمانی بود که منافقین به آن به عنوان فرصتی مغتنم جهت ساقط كردن نظام جمهوری اسلامی ایران(به زعم خود) نگاه می‌کردند.

از طرفی،نظر بر این که در آن برهه توجه عمده نیروهای ایران به جنوب کشور بود،منافقین در این فکر بودند که از طریق جبهه غرب در طی چند روز حكومت اسلامی ایران را براندازند.

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 896
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

خبر سقوط اسلام‌آباد غرب در تهران مردان شورای عالی دفاع را سردرگم کرده بود.آنان هنوز گمان میکردند با ارتش عراق طرفند و لذا آغاز این حمله با دانسته‌های آنان از توانایی ارتش عراق نمیخواند.همان شب تیمسار شهید صیاد شیرازی،مرد روزهای سرنوشت ساز عازم منطقه شد.

 

متن زیر قسمتی از خاطرات این امیر سرافراز سپاه اسلام در مورد عملیات مرصاد است:

«شبانه خودم را با یک فروند هواپیمای فالکون به کرمانشاه رساندم و صحنه پیشروی دشمن را از نزدیک مشاهده کردم و متوجه اوضاع شدم.

چنان جو پریشانی و اضطراب در مردم ایجاد شده بود که سراسیمه از خانه بیرون آمده بودند.از طرفی جاده کرمانشاه به بیستون از خوردوهایی که درانتظار جابه جایی بودند،مملو بود و ترافیک سنگینی ایجاد شده بود.

بر این اساس با یک فروند هلی کوپتر از فرودگاه به سمت یکی از قرارگاههای تاکتیکی سپاه پاسداران مستقر در طاق بستان حرکت کردیم.

نیمه شب چهارم تیر ماه بود و تا ساعت یک ونیم نتوانستیم ماهیت دشمن را به دست آوریم که چه کسی است که همین طور در حال پیشروی است.ساعت 5 به پایگاه رفتم.همه را آماده و مهیا برای توجیه دیدم.پس از توجیه خلبانان تاکید کردم وضعیت خیلی اضطراری است.چاره‌ای نداریم هلی کوپترهای کبری باید آماده باشند.یک تیم آتش آماده شد ابتدا خودم با یک هلی کوپتر 214 برای شناسایی دقیق و هماهنگی به سمت مواضع حرکت کردم و به این ترتیب اولین عملیات را علیه نیروهای مهاجم و منافق آغاز کردیم.

صبح روز پنج مرداد عملیات با رمز یا علی(ع) آغاز شد.در تنگه چهار زبر چنان جهنمی برای یاران صدام برپا شد که زمانی برای پشیمانی نمانده بود.

جاده به زودی انباشته از ادوات سوخته شد.

همزمان با عملیات هوانیـروز علاوه بر گروه‌های مردمی،تعدادی از لشکرهای سپاه نیز که از جنوب به غرب آمده بودند،وارد عملیات شدند.راه از هر سو به روی بازماندگان کاروان بسته شده بود و آنان به سختی می توانستند به عقب برگردند.بعضی از آنها به روستاها پناه بردند و بعضی هایشان با خوردن قرص سیانور به زندگی خود خاتمه داده بودند.

عملیات که تمام شد در جاده کرمانشاه - اسلام آباد غرب هزاران کشته از آنان به جا مانده بود. اجساد پسران و دخترانی که با ملت خود بسیار ناجوانمردانه رفتارکرده بودند.کسانی که روز تنهایی میهن به یاری اردوی خصم شتافته بودند.

حالا من از این عملیات نتیجه می گیرم که چقدر خداوند متعال ما را و رزمندگان اسلام و انقلاب را دوست دارد که در هرزمان طوری مقدر می کند که بسیاری از مشکلات ما باید با حالت سرافرازانه حل شود.

خداوند می فرماید:بجنگید تا آن کفار که من می خواهم به دست شما عذابشان بدهم و به ما قول و وعده می دهد تا آنها را خوار کند و به شما پیروزی وعده میدهد و قلبهای شما را شفا بخشد.کدام قلب ها؟ قلبهایی که قبل از این عملیات گرفته و غم زده بود.

رزمندگان اسلام قلب و دلشان با امامشان برای همیشه گره خورده بود. امام اشاره‌ای دارند که پذیرش قطعنامه مثل نوشیدن زهر بود برای رزمندگان اسلام که سالها فداکاری کرده بودند.در حالی که هشت سال تلاش شده بود بعد از آن ما دلمان می خواست به صورتی دیگر نبرد تمام می شد.دلمان گرفته بود.اما خداوند با این پیروزی بزرگ و با این کشتار دسته جمعی بدترین و خبیث ترین دشمنانمان به دست ما،موجب رضایت خاطر رزمندگان اسلام شدو پایان نبرد هشت ساله دفاع مقدس با این عملیات درخشان مرصاد انجام گرفت.»

 

 

 

یاد و خاطره شهدای سرافراز هشت سال دفاع مقدس زنده و راهشان پررهرو باد.

 




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 845
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

 



:: موضوعات مرتبط: گالری , ,
:: بازدید از این مطلب : 863
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391



:: موضوعات مرتبط: گالری , ,
:: بازدید از این مطلب : 611
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

27 تیر 1386 ساعت 14:43

تنها بعد از گذشت چند روز از پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی ایران در27 تیرماه 1367،رهبر منافقین فرمانی را مبنی بر آماده باش کلیه نیروها و قطع تمام مسافرت ها و ترورها صادر کرد و این پیام از جانب وی برای تمامی نیروها قرائت شد:


«طلسم جنگ در حال شکستن است...رژیم شل شده...باید ضربه کاری را بزنیم»

در بررسی عواملی که زمینه لازم برای حمله منافقان به ایران از نقطه نظر تئوریسین‌های نظامی سازمان منافقین میتوان به عواملی اشاره داشت که مهمترین آنها عبارتند از:

الف) مبهم بودن آینده سازمان:

 

سازمان منافقین به لحاظ این که در جریان جنگ تحمیلی از عوامل اطلاعاتی خویش در کمک‌ رسانی به ارتش عراق استفاده میکرد،در استراتژی نظامی صدام حسین از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود،اما در صورت انعقاد قرارداد صلح دائم،این سازمان دیگر چنین کارکردی نداشت و لذا از نظر موجودیت با خطر جدی مواجه میشد.در چنین وضعیتی سازمان برای بقای خود در دسترس‌ترین گزینه را استفاده از فرصت بدست آمده در جهت سرنگونی نظام ایران میدانست.




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 802
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : جمعه 6 مرداد 1391

 

 

در آغاز با عملیات مرصاد......

شرح عملیات


پذیرش قطعنامه598،از سوی ایران،عراق را در بن بست سیاسی و نظامی قرار داد،و بر گروه ها و عناصر «اپوزیسیون» نیز شوک شدیدی وارد ساخت.در این میان،منافقین تنها گروهی که همه حیثیت و هستی خود را در گرو جنگ نهاده بودند،برای خروج از بن بست، توطئه ای که ماموریت اجرای آن را به عهده داشتند را به مرحله اجرا در آوردند.

آنان در تحلیل های دورن گروهی خویش،امکان قبول آتش بس از سوی ایران را ناممکن دانسته و باور داشتند که جمهوری اسلامی زمانی قطعنامهرا می پذیرد که از جنبه های سیاسی، نظامی و اقتصادی به بن بست کامل رسیده باشد و تحت چنین شرایطی سقوط حتمی،و قدرت به سازمان منتقل خواهد شد.بنابراین فرصت پیش آمده را زمان مناسبی دانسته و علی رغم آن که طرح حمله به ایران برای سالگرد جنگ تدارک دیده شده بود، زمان آن دو ماه به جلو انداخته شد.

عراق به حمایت و پشتیبانی تسلیحاتی و هوایی از منافقین،نیروهای خود را از انجام دخالت مستقیم در ورود به عمق خاک ایران برحذر داشت و ابتدا برای کاستن از حجم نیروهای خودی در غرب،اقدام به تک وسیعی در خرمشهر نمود وسپس با هجوم و آتش سنگین در منطقه سرپل و صالح آباد،این مناطق را تصرف کرده و راه ورود منافقین به داخل را هموار ساخت،عراق هم چنین، پس از ورود منافقین به داخل،جهت پشتیبانی در چندین نوبت،اقدام به بمباران هوایی خطوط و نیروهای ایرانی کرد و هلیکوپترهای نیروبر عراق نیز، مرتبا به پشتیبانی منافقین مشغول بودند.

هدف منافقین ازحمله درعمق خاک ایران،باچندین تانک برزیلی دجله(دارای چرخهای لاستیکی  و سرعتی معادل 120 کیلومتر درساعت)،تسخیر چندین شهر ودرآخر رسیدن به تهران و بدست گرفتن قدرت بود،بر طبق زمانبندی،نیروها بایستی ساعت 6 بعد از ظهر روز دوشنبه 3 مرداد به کرند و ساعت 8 شب به اسلام آباد و 10 شب به کرمان شاه رسیده و در این شهر،دولت خویش را اعلام نمایند.اگرچه در ساعت های  مقرر به کرند و اسلام آباد رسیدند،اما در مسیر اسلام آباد - کرمان شاه و گردنه حسن آباد، از پیشروی آن ها جلوگیری شد. 

در این عملیات (فروغ جاویدان) منافقین با 25 تیپ (هر تیپ 200 نفر) شرکت داشتند و بدین ترتیب مجموعاً بین 4 تا 5 هزار نیروی عملیاتی وارد ایران شدند.مقارن ساعت 14:30 در تاریخ 3/5/67 منافقین و ارتش عراق عملیات مشترک خود را با هجوم زمینی از طریق سرپل ذهاب  و هلی برد از جنوب گردنه پاطاق (نزدیکی سرپل ذهاب) آغاز و به طرف شهر کرند غرب پیشروی کردند و حدود ساعت 18:30 اولین تانک های عراقی با آرم منافقین وارد شهر شدند و پس از تصرف شهر به طرف اسلام آباد غرب پیشروی کرده،به محض رسیدن به مدخل شهر،اقدام به قطع برق و ارتباط مخابراتی و هم چنین تیراندازی و آشفته نمودن اوضاع کردند.

تعدادی از نیروهای سپاه و مردم با آنان درگیر شدند که به علت عدم انسجام نیروها و آمیختگی منافقین با مردم،اوضاع از کنترل نیروهای نظامی خارج،و شهر به تصرف آن ها در آمد.سپس با استفاده از تعداد زیادی تانک دجله و خودرو نیروهای پیاده به طرف کرمان شاه عزیمت کردند که در منطقه حسن آباد (20 کیلومتری اسلام آباد) به دلیل سازماندهی جدید رزمندگان ایرانی و جمع آوری نیرو، منافقین زمین گیر شدند.

نیروهای خودی در فاصله 200 متری آنان در ارتفاعات  چهارزبر ضمن تشکیل خط پدافندی با آنان درگیر شده،و بعد از ظهر 4 مرداد با محاصره شهر اسلام آباد،به منظور انسداد عقبه و راه فرار، سه راه اسلام آباد-کرند را قطع،و آن ها را محاصره کردند.نیروهای اسلام در روز 5 مرداد عملیات  مرصاد را به رمز یا علی بن ابی طالب(ع) آغاز نمودند و طی چندین ساعت،صدها تن از منافقین را به هلاکت رسانده، و مابقی را به فرار وا داشتند.

دراین عملیات،رزمندگان اسلام از قسمت سه راهی اهواز(پشت پمپ بنزین اسلام آباد)دشمن را دور زدند و تلفات زیادی به منافقین وارد کردند.دراین عملیات بیش از 2500 تن از منافقین به هلاکت رسیدند و بیش از چهارصد دستگاه خودرو، نفربر و تانک آنان منهدم شد. 

گزارش ها


در حالی که عراق با بازپس‌گیری اغلب مناطقی که طی سال‌های گذشته از دست داده بود. می‌رفت تا با اقدامات بعدی صحنه نبرد را بیش از پیش به نفع خود تغییر دهد.پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل از سوی ایران در تاریخ 27/4/1367 موجب گردید ارتش عراق در اقدامی شتاب زده،منطقه خوزستان را بار دیگر مورد هجوم گسترده قرار داده و تا جاده اهواز ـ خرمشهر پیشروی کند و خرمشهر را نیز در معرض تهدید قرار دهد.این تهاجم عراق ـ که دو بار دیگر نیز تکرار شد ـ با مقاومت شدید سپاهیان اسلامی خنثی و ارتش عراق تا مرز، عقب رانده شد.

به این ترتیب،دشمن در حالی که از تصرف خوزستان ناامید شده بود،تهاجم دیگری را در تاریخ 3/5/1367 از طریق مرکز کرمانشاه و با به کارگیری نیروهای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) آغاز نموده و در حالی که اغلب یگان‌های ایران در جبهه جنوب مستقر بودند،تا تنگه چهار زبر (بین اسلام‌آباد و کرمانشاه) پیشروی کرد.در پی حرکت دشمن،قوای خودی به سرعت وارد عمل شده و با انجام عملیات موسوم به «مرصاد» به مقابله با منافقین برخواستند.


هدف
انهدام عناصر ضد انقلاب (منافقین)



استعداد دشمن

 


منافقین،حدود 30 تیپ رزمی جهت تهاجم خود به خاک ایران تشکیل داده بودند.هر تیپ 170 نفر نیروی رزمی (20 زن و 150 مرد) در اختیار داشت که به همراه نیروهای پشتیبانی به 280 نفر می رسید و دارای دو گردان پیاده،یک گردان تانک،یک گردان ادوات و یک گردان ارکان و پشتیبانی رزم بود.تعداد کل نیروی رزمنده حدود 5200 نفر ونیروی در صحنه به حدود 7000 نفر می رسید. 


تجهیزات منافقین نیز عبارت بود از‌:

120 تانک سبک کاسکا و پل برزیلی،40 نفربر PMP،30 توپ 122 میلی‌متری،حدود 240خمپاره‌، 1000آرپی جی هفت،700 تیربار،20توپ106میلی‌متری،60مسلسل دوشکا وحدود1000 خودرو.


سازمان رزم خودی

قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص)
قرارگاه نجف
لشگر 6 پاسداران به استعداد 7 گردان
لشگر 32 انصار الحسین(ع) به استعداد 7 گردان
لشگر 57 اباالفضل(ع) به استعداد 2 گردان
لشگر 155 ویژه شهدا به استعداد 3 گردان
لشگر 9 بدر به استعداد 6 گردان
تیپ مستقل 12 قائم(عج) به استعداد 3 گردان
تیپ مستقل 75 ظفر به استعداد 1 گردان
تیپ مستقل 66 ولی امر(عج) به استعداد 3 گردان
تیپ مستقل 36 انصار المهدی به استعداد 3 گردان
معاونت فرهنگی قرارگاه نجف به استعداد 1 گردان
کمیته انقلاب اسلامی به استعداد 2 گردان
قرارگاه مقدم نیروی زمینی سپاه
لشگر 27 محمد رسول الله(ص) به استعداد 4 گردان
لشگر 17 علی ابن ابیطالب(ع) به استعداد 1 گردان
لشگر 33 المهدی(عج) به استعداد 1 گردان
لشگر 71 روح الله  به استعداد 3 گردان
سپاه ناحیه لرستان به استعداد 2 گردان
قرارگاه سپاه هشتم
لشگر 5 نصر به استعداد 2 گردان
تیپ مستقل 29 نبی اکرم (ص) به استعداد 4 گردان
تیپ مستقل 59 مسلم بن عقیل به استعداد 1 گردان
قرارگاه رمضان به استعداد 1 گردان
نیروهای کرند و اسلام آباد به استعداد 1 گردان
عناصری از لشگر 21 امام رضا(ع) و ارتش

نتایج عملیات

- عقب راندن دشمن از خاک ایران اسلامی

- به هلاکت رساندن حدود 2000 نفر و به اسارت درآوردن 250 تن از نیروهای دشمن.

 

گزارش تصویری

 

 

 

 

 

 


 




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 875
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : جمعه 6 مرداد 1391

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com